Friday 28 October 2011

ဒိန္ခ်ဥ္ဘာေၾကာင့္ ေသာက္သင့္သလဲ?

Lactobacillus Acidophilus လိုမ်ိဳး သက္ရွိပိုးမႊားေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အက်ိဳးျပဳဘက္တီးရီးယား ေတြျဖစ္ၿပီး အစာေျခစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစတဲ့အျပင္ ခႏၶာကိုယ္
က်န္းမာေရးအတြက္ပါေကာင္းမြန္ပါတယ္။
Probiotic ေခၚတဲ့ ခႏၶာကိုယ္ အက်ိဳးျပဳ ဘက္တီးရီးယားေတြ ပါဝင္တဲ့ဒိန္ခ်ဥ္ Cheese ကိုစားၿပီး မီဆိုဟင္းခ်ိဳ ေသာက္ျခင္းျဖင့္
ေအာက္ပါ အက်ိဳးေက်းဇူးေတြ ရရွိႏိုင္ပါတယ္။
ကိုလက္စထေရာအဆင့္ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ျခင္း
ပဲပ႐ိုတင္းနဲ႔အတူ Probiotics ေတြစားေပးတာဟာ သင့္ရဲ႕မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ LDL အဆင့္ကိုေလွ်ာ့ခ် ႏိုင္ပါတယ္။ Wollongong တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြရဲ႕ ေလ့လာမႈအရ ပဲႏို႔ဒိန္ခ်ဥ္ေသာက္ ကိုလက္စထေရာအဆင့္ အနည္းငယ္ျမင့္မားေနတဲ့ အမ်ိဳးသားနဲ႔အမ်ိဳးသမီးေတြမွာ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာအဆင့္ သိသိသာသာ ေလွ်ာ့ခ်နိုင္ၿပီး ေသြးေၾကာေတြ က်န္းမာေရး ေကာင္းေစတယ္လို႔ သိရပါတယ္။

ဝမ္းဗိုက္အဆီက်ျခင္း
ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ အမ်ိဳးသမီးေတြဟာ သူတို႔ရဲ႕ကိုယ္ဝန္အေစာပိုင္းကာလ(ပထမသံုးလပတ္) အတြင္း Probiotics ေတြစေသာက္ထားပါက ကေလးေမြးၿပီး တစ္ႏွစ္အၾကာမွာ ဝမ္းဗိုက္မွာ အဆီေတြစုႏိုင္ေျခ နည္းတယ္လို႔ Finland မွ ေလ့လာမႈအရ သိရပါတယ္။ Probiotics အားျဖည့္ေဆးေတြဟာ အစာမွရရွိတဲ့ကယ္လိုရီကို စုပ္ယူမႈနည္းတာေၾကာင့္ အဆီအေနနဲ႔ စုမေဝးႏိုင္ဘူး လို႔ ကၽြမ္းက်င္သူေတြက ဆိုပါတယ္။ ဒီအက်ိဳးေက်းဇူးကိုရရွိဖို႔ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ဖို႔ မလိုအပ္ပါဘူး။ သာမာန္လူေတြလည္း ရရွိႏုိင္ပါတယ္။

အစာေျခစနစ္ပိုေကာင္းျခင္း
Probiotic အားျဖည့္ေဆးေတြဟာ ဗိုက္ပြတာ၊ ေလထိုးတာေတြကို သက္သာႏိုင္တယ္လုိ႔ ျပင္သစ္မွ ေလ့လာမႈအသစ္ေတြအရ သိရပါတယ္။ အခ်ဥ္ေဖာက္ထားတဲ့ ႏို႔ကိုေန႔စဥ္ ေသာက္သူေတြရဲ႕ ၈၀ ရာခိုင္ႏႈန္းဟာ ႏွစ္ပတ္အၾကာမွာ ပိုၿပီးအစာေျခႏိုင္ကာ ေလပြတာနဲ႔ ဗိုက္ပြတာသက္သာႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈအသိရပါတယ္။

ဓာတ္မတည့္မႈေလ်ာ့နည္းႏိုင္ျခင္း
ေန႔စဥ္ Probiotic ေသာက္ထားတဲ့ ရာသီဥတုကိုလိုက္ၿပီး ဓာတ္မတည့္မႈရွိသူေတြမွာ hay fever လကၡဏာ ရေစတဲ့ Antibodies Immunoglobulin E (Ig E) အဆင့္နည္းသြားကာ၊ ဓာတ္မတည့္မႈတံု႔ျပန္တာကို ကာကြယ္ေပးတဲ့ Immunoglobulin G(Ig G) အဆင့္ေတြ ျမင့္တက္လာတာကို British မွသုေတသနျပဳသူေတြ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။
@ good health

No comments:

Post a Comment

အၿပင္းေၿပ Drum တီးရေအာင္