Thursday 19 January 2012

တရုတ္တိုင္းရင္းေဆးအတြက္ မရွိမၿဖစ္ တီေကာင္နဲ႔ ပုရြက္ဆိတ္

လူမ်ဳိးတိုင္းရဲ႕ ယံုၾကည္မႈ႕နဲ႕ရိုးရာအစြဲေတြက တခါတေလမွာ အလြဲၾကီးလြဲေနတာကို ေတြ႕ရတတ္ပါတယ္။တစ္ခ်ိဳ႔လူမ်ိဳးေတြမွာ  အယူသီးမႈနဲ႕ကုသနည္းေတြလည္းရွိၾကတယ္...ဥပမာ
ေခြးရူးကိုက္တာကို မန္းတာတို႕၊ ေရယုံ ေပါက္တာကို မန္းတာတို႕ စတဲ့ဟာေတြက ဟုတ္ရင္လည္းဟုတ္မယ္၊ တိုက္ဆိုင္တာလည္း
ျဖစ္ခ်င္ျဖစ္မယ္။ အခုေခတ္မွာေတာ့ လက္ေတြ႔က်တဲ့ သိပၸံပညာနဲ႕ယွဥ္ေျပာမယ္ဆိုရင္ေတာ့လက္ခံႏိုင္စရာအေၾကာင္းလံုးဝမရွိဘူး။

တရုတ္ေတြမွာ အဲ့ဒီလို အယူနဲ႕ တလြဲေတြထဲက တစ္ခုကို ေဝငွခ်င္ပါတယ္။ နဂိုကတည္းက အစားေသာက္နဲ႕ ပတ္သက္ရင္ နာမည္ေကာင္းရျပီးသား ျပည္ၾကီးတရုတ္ေတြကေတာ့ ပုရြက္ဆိတ္နဲ႕ တီေကာင္ စားရင္ က်န္မာေရးေကာင္းတယ္ဆိုျပီး လုပ္ခ်လာျပန္တယ္။ မူလတန္းေက်ာင္းသားေလး Xiao Qiang ဆိုတာရွိတယ္ သူကေတာ့ တရုတ္ႏိုင္ငံ Tianjin ေဒသကေပါ့။ ဘာေၾကာင့္မွန္းေတာ့မသိဘူး ထိုကေလးဟာ ပုရြက္ဆိတ္နဲ႕ တီေကာင္ေတြကို ရွာစားတတ္တဲ့အက်င့္ရွိတယ္။ တီေကာင္ေတြ ပုရြက္ဆိတ္ေတြကို ပလုပ္ပေလာင္း စားေနတာ တစ္ခါမက ေတြ႕ရေတာ့ မိခင္ျဖစ္သူကေတာ့ သူ႕သားေလး ရူးမ်ား ရူးေနျပီလာလို႕ ထင္မွတ္ေနတယ္။ မိခင္ထင္သလို ဟုတ္ခ်င္လဲဟုတ္မယ္ မဟုတ္ခ်င္လဲမဟုတ္ဘူးေပါ့ဗ်ာ။ ဒါေပမဲ့ တရုတ္ႏိုင္ငံသားေတြ ဟာ တီေကာင္နဲ႕ ပုရြက္ဆိတ္ကို စားခဲ့ၾကတာ လြန္ခဲ့တဲ့ ရာစုႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာကတည္းကျဖစ္ပါတယ္။ Xiao ဆိုတဲ့ ကေလးလိုပဲ ေဆးဖက္ဝင္တယ္ဆိုျပီး အားရပါးရ ေလြး ခဲ့ၾကတာပါ။ တီေကာင္ကို စားျခင္းျဖင့္ ဆီးအိမ္၊ အသဲ၊ အဆုတ္ နဲ႕ သရက္ရြက္တို႕ကို
ေကာင္းေစတယ္လို႕ ယံုၾကည္ထားၾကတယ္။ အဆစ္အျမစ္ေတြ ေယာင္တာ အတြက္လည္း ေကာင္းသလို ဆီးက်င္တာအတြက္လည္း ေကာင္းတယ္လို႕ ယံုၾကတယ္။ ထိုကိစၥေတြဟာ သိပၸံေခတ္ မတိုးတက္ေသးတဲ့
ေခတ္တုန္းက အပ္စိုက္ ဆရာေတြ၊ ကြန္ဖူးဆရာေတြ ဖြခဲ့တာေတြပါ။ 
တီေကာင္ကိုဖမ္း ခြဲျပီး အထဲက ကလီစာေတြထုတ္ ေနေျခာက္လွန္းကာ လူစားလို႕ရတဲ့အမႈန္႕ေတြနဲ႕ ေဆးဖက္ဝင္ သစ္ဥသစ္ျမစ္ ေတြနဲ႕ ေရာၾကိတ္လို႕ ရလာတဲ့ တရုတ္ရိုးရာ တိုင္းရင္းေဆးပါ။
ပုရြက္ဆိတ္ေျမပဲေၾကာ္
ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ ပုရြက္ဆိတ္၊ (ပုရြက္ဆိတ္စား လမ္းမမွား)ဆိုသလိုဘဲ ပုရြက္ဆိတ္ကို စားရင္ ေရာဂါဘယ ကင္းေဝးတယ္ အသက္ရွည္တယ္လို႕ ထင္မွတ္ထားၾကသူေတြျဖစ္ပါတယ္။ တီေကာင္ မစားရဲတဲ့သူေတြ ကေတာ့ ပုရြက္ဆိတ္စားၾကတယ္။ ပုရြက္ဆိတ္ကို သီးသန္႕ (သို႕မဟုတ္) အျခားအစားအစာေတြနဲ႕ ေၾကာ္စားၾကတာေပါ့။ ပိုေကာင္းေအာင္ ေထာပါတ္တို႕ ေခ်ာကလက္တို႕နဲ႕ လည္းအမ်ဳိးမ်ဳိးလုပ္ျပီးေရာစားလာၾကတယ္။ ရည္ရြယ္ခ်က္ကေတာ့ ေရာဂါကင္းျပီး အသက္ရွည္ဖို႕
အတြက္ပဲၿဖစ္ပါတယ္။
သၾကားလံုးထဲလည္း တီေကာင္ကို ထည့္စားတဲ့ မမေလးတစ္ေယာက္
တရုတ္ရိုးရာ ေဆးအတြက္ တီေကာင္ဟာ မရွိမျဖစ္ လိုအပ္တဲ့ အရာတစ္ခုျဖစ္ေပမဲ့ သိပၸံပညာအရ သုေတသန ျပဳျပီးေလ့လာ ႏိုင္လာတဲ့ ေခတ္မွာေတာ့ တီေကာင္စားျခင္းဟာ လူခႏၶာကိုယ္အတြက္ ဘာဆိုဘာမွ ေဆးဖက္မဝင္ဘူး ဆိုတာသိလာၾကရပါတယ္။ တီေကာင္အမ်ဳိးမ်ဳိးရွိျပီး ၾသစေတးလ် ႏိုင္ငံမွဆို အရွည္ ၁၁ ေပေလာက္ ရွိတဲ့ တီေကာင္မ်ဳိးကြဲ ေတြေတာင္ရွိတယ္လို႕သိရပါတယ္။ သာမာန္အားျဖင့္ေတာ့ တီေကာင္မ်ဳိးအမ်ားစုဟာ လက္မအနည္းငယ္သာ ရွည္ၾကပါတယ္။ အစိမ္းေရာင္ ရွိတဲ့တီေကာင္မ်ဳိး ရွိသလို အမ်ားစုကေတာ့ နီညိဳေရာင္သာျဖစ္ပါတယ္။ 

4 comments:

  1. ကို925ေရ
    သားသားေတာ႔ေသရင္ေသပါေစ
    တီေကာင္ေတာ႔မစားဘူး
    ဒီအတိုင္းၾကည္႔ရတာေတာင္ရြ႔ံလို႔

    ReplyDelete
  2. 925 ေရ
    မဂ်က္ေတာ႔နက္ျဖန္ကစျပီးကဗ်ာမေရးေတာ႔ဘူး
    (ပုရြက္ဆိတ္စား လမ္းမမွား)ဆုိလုိ႔သူတုိ႔ကုိပဲလုိက္ဖမ္းေတာ႔မယ္ ျပီးရင္ေၾကာ္စားမယ္ ေထာပတ္လဲေပါတယ္ေလ
    တီေကာင္ေတာ႔ ငယ္ငယ္ကမေၾကာက္ဘူး အသက္ၾကီးလာေတာ႔ေၾကာက္တယ္

    ReplyDelete
  3. ဒါမ်ိဳးစားၾကလို႔လား မသိဘူး တရုပ္မေလးေတြ လွၾကတာေနာ္

    ReplyDelete
  4. အံ႔အားသင့္စရာပါပဲ။ ေဒသအလိုက္ ထူးျခားတဲ႔ အစားအေသာက္ပံုစံေလးေတြ ရိွတာေတာ့ ေတြ႔ဖူးပါတယ္။ တခ်ဳိ႕ႏိုင္ငံေတြမွာ ပင့္ကူနက္လိုမ်ဳိးေတြ၊ တြင္းေအာင္းအင္းဆက္ေတြ ကို သေရစာလိုပဲ လမ္းေဘးမွာ ေၾကာ္ေလွာ္ေရာင္းခ်တာကို ေတြ႔ဖူးပါတယ္။ :)

    ReplyDelete

အၿပင္းေၿပ Drum တီးရေအာင္